Saturday, July 28, 2018

Chrislam ( kon niet uitblijven )reacties . Dit is dus geen blog !


De reacties


Zoals te verwachten viel kreeg ik vele reacties op mijn essay over Chrislam. Ik laat er een paar de revue passeren.

Truus Abdellahoui schreef :
 " Wat fijn meneer, dat u dit schrijft. Mijn Nederlandse moeder wilde uitdrukkelijk dat ik naar haar grootmoeder genoemd werd , die veel voor haar betekende. De Marokaanse ambassade had mijn ouders een lijst gegeven van de Arabische voornamen die hun kinderen moesten hebben. Moet je mijn moeder hebben. Het huis was te klein. Ze dreigden met dat we dan geen Marokkaans paspoort zouden krijgen. Dan toch lekker niet.Zei mijn moeder. Ze hebben toen gewoon wel het paspoort gekregen. Ze werden een beetje bang van mijn moeder zelfs.  Op verjaardagsfeestjes hoor ik haar dit verhaal nog vaak vertellen. Met Chrislam is dat allemaal verleden tijd ! Ik ga mijn vader vragen of ik Chrislam-er mag worden."

Abdelkrim Jansen schreef:
"Gelukkig eindelijk iemand die nadenkt. Ik wil me direct bekeren tot Chrislam. Bij elk sollicitatiegesprek vragen ze hoe ik aan mijn voornaam kom. Ik ben er trots op. Mijn Marokkaanse moeder heeft me genoemd naar de vrijheidsstrijder Abdelkrim el Khatabbi.

Trijntje Turkman- Bos schreef :
" Wat fijn, dat u Chrislam wilt stichten. Ik wil graag lid worden."

Lamed ben Elkaoui schreef:
" Ik wil wel meehelpen Chrislam-rituelen te maken en feestjes. Ik ben dol op feestjes."

De ambassade van een koninkrijk in de Atlas  schreef
( en we hebben elkaar n.a.v hun mail ook telefonisch gesproken  ):
Hun verhaal maakte veel indruk op me.Ze waren heel open.
" Met Chrislam  zou er een einde komen aan onze politiek van het NIET volledig-integreren waar Islam juist zo goed in werkt en die ervoor zorgt dat de band met het koninkrijk stevig blijft. Nederlanders houden niet van Islam. Onze denktank is daar eerlijk in met u. Onze politieke Islam heeft er baat bij, dat de integratie niet volledig slaagt. Goede opleidingen en goede Nederlandse banen prima maar niet verder. Huwelijkspartners het liefst uit de eigen groep of uit het Atlas-koninkrijk. Is een diepte investering voor ons. U bent veel gevaarlijker dan meneer Wilders.
( van hem worden we alleen maar sterker; hij helpt ons feitelijk ) U wil Chrislam. Dat zou betekenen op lange termijn dat de belangrijkste bron van toenemende welvaart voor het Atlas-koninkrijk namelijk de investeringen van de migranten uit Europa in gevaar komt met uw Chrislam-plannen.
Europa is rijk en wij zijn arm. Zij wezen mij erop, dat zolang het verschil in levensstandaard tussen beide landen zo groot is, Islam een perfect wapen is om de integratie te saboteren en de miljarden
Euro's aan geldstromen uit Europa veilig te stellen.  Ik kon daar niets tegen inbrengen. Ik zie het dagelijks. Er valt over Chrislam te praten met hen zeiden ze; ( een soort Turkije-deal maar dan anders) maar dan moet Nederland/ Europa wel nieuwe handelsovereenkomsten en met miljarden inkomstenderving/ schadevergoeding komen.


Voetnoot : Bovenstaande angst betreffende de gevolgen op korte en langere termijn lijken te kloppen. Investeringen en de 4 weken durende zomervakanties gaan bij volledige integratie ten gevolge van Chrislam niet langer automatisch naar een koninkrijk in de Atlas en ook Turkije. Zowel Truus alsook Trijntje ( zie hun reacties boven ) gaven namelijk aan in de zomer ook wel eens op naaktstrandvakantie te gaan naar Kroatie.

Man leest krant bij naaktstrand

Met het Turkse Sultanaat is ook contact geweest. Turkije huisvest meer dan 4.000.000 Syrische vluchtelingen. Ik was verrast: Ze zijn enthousiast over Chrislam. Dat gaat de doorstroom bevorderen zeiden ze. Verder hebben ze de Haja Sophia in de aanbieding als Chrislam gebedsruimte. Kost bijna niks om gebruiksklaar te maken zeiden ze. De Christelijke afbeeldingen zitten toch nog op de muren.
Makkelijk om een mooie combi te maken dus.

Uit geheel andere hoek kwam een reactie. Een niet met naam te noemen farmaceutisch bedrijf bood aan om een Chrislam ritueel te gaan ontwikkelen om anticonceptie te gaan verstrekken. Ook het stimuleren om hedonistische dames tijdelijk te doen stoppen met anti-conceptie nemen ze mee als aandachtspunt in de opleiding. Het opleiden van trainers gaan ze ook zelf verzorgen.

Vanuit Protestant Christelijke hoek kwam een korte reactie:
"We stoppen na 400 jaar met protesteren en werken mee aan de fusie die moet leiden tot Chrislam."
Ze bieden aan om samen met Islam-geleerden op zoek te gaan naar antwoord op de vraag :
 "Moet er om Chrislam mogelijk te maken een nieuwe beeldenstorm komen ? "

Architectenbureau God en dochters ( helaas zijn er geen opvolgers in de mannelijke lijn ) ziet wel brood in Chrislam als fusie- wereldreligie. Ze zijn al druk op de tekentafels aan de slag om leegstaande kerken te gaan herinrichten voor Chrislam. Het is nog niet zover hoor, heb ik hen uitdrukkelijk gezegd.

Kunstwerk Leerwerktraject Le Carmel
Matagne la petite/ Ardennes Belgie.

Tot Slot :
Uit  fundamentalistisch christelijke hoek kwamen de meest dreigende reacties.
" Ik verwachtte een blog over uw pelgrimage naar Rome. Niets daarvan. Waarom loopt u niet direct door naar Mekka en blijft u daar in plaats van het Christelijke geloof belachelijk te maken.
U bent een verrader. "

Reflectie :

Geloofsovertuigingen gaan in mijn ogen de wereldvrede niet dichterbij brengen. De geschiedenis heeft ons geleerd, dat het tegendeel het geval is.

De Westerse wereld is een egoistische "Holle bolle Gijs "wereld. Er is een Marshall plan nodig om Afrika te helpen.
De groei van de wereldbevolking is een sprinkhanenplaag. Alle andere vraagstukken zijn een gevolg van deze groei. Je moet er niet aandenken, dat ze in Afrika ook allemaal dikke BMW 's gaan rijden.

Chrislam wil een fusie tot stand brengen tussen de 2 meest onverdraagzame religies ter wereld.

Leve Chrislam !

Tuesday, July 24, 2018

Chrislam ( uitgebroed ei )




De smalle weg

Mogelijk ten gevolge van een zonnesteek kwam ik op het volgende idee. Kortom ik kan er niks aan doen dat ik dit schrijf.

De huidige tijd kenmerkt zich door een toenemende onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden.
Als pacifist en wereldverbeteraar maak ik me daar zorgen over.

Ik loop toch naar Rome.
Ik wil de Paus voorstellen om fusiebesprekingen aan te gaan met de Islam.
Is het eenmaal zover dan krijgen we natuurlijk ook te maken met Trustvorming. Indien om de dreigende monopoliepositie de fusie alsnog afgeblazen dient te worden. Dat zou jammer zijn.

Ter zake:
Beide religies gaan uit van hetzelfde principe.
1 ste gebod( richting ) Gij zult de Heer uw God aanbidden/ dienen met geheel uw hart; geheel uw ziel en geheel uw verstand. Ik vertaal dat in, dat je liefdevol met jezelf omgaat. Matig met alles en met humor terugkijken naar jezelf om de fanaticus en perfectionist in jezelf in toom te houden.
Vooral jonge mensen lijden het meest aan de gesel van perfect willen zijn.
2e gebod : Heb uw naaste lief als uzelf. Ofwel behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

In de Islam kennen we
1.  De Grote Jihad ( heilige strijd ) . In de grote Jihad gaat er ook om, dat je liefdevol met jezelf om leert gaan.  De richtlijnen zijn de regels ( o.a. de 5  zuilen van de Islam )  Ook hier geldt, dat vooral de jongeren doorschieten hierin en van zichzelf vinden, dat ze zich perfect aan de regels houden en dus de ander de maat mogen nemen. Humor ( lachen om de eigen tekortkomingen ) is bij zulke mensen ver te zoeken.  Fundamentalisme ligt op de loer.
2. De kleine Jihad . Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Het willen delen in de vreugde van het Ware Geloof is daar een onderdeel van. Zendingsdrang. Hoe goed jij je ook aan de regels houdt, dat geeft je nog niet het recht de ander de maat te nemen. Zo zou je zelf ook niet behandeld willen worden.
Te hopen dat de zendeling gevoel voor humor heeft weten te behouden. Dat maakt hem/haar juist bescheiden en mild naar anderen.

Kortom in de kern zijn beide religies hetzelfde. Ik stel voor, dat de nieuwe religie Chrislam gaat heten.
De grote profeet heet dan Mo- zus.  Aangezien het woord  Chrislam begint met Chr. Nu andersom:
Mo ( = van Mohamed )  en zus ( = van Jezus )
Bovendien is de naam Mozus een vette knipoog naar het Jodendom, waar beide religies van afstammen.

Bespreekpunten/ oplossingen :
  • Geboorteregulatie. Verreweg het belangrijkste punt. Bijvoorbeeld: Maximaal 2 kinderen per gelovige. Voordeel: Erdogan kan zijn opdracht aan de Turkse Duitsers om minimaal 5 kinderen te krijgen intrekken. Zo wie zo hoeven beide  fusiepartners niet langer tegen elkaar op te fokken. Dat scheelt heel wat ecologische ramp, die zich nu over de aarde aan het voltrekken is. Overigens zelf ben ik dol op kinderen. Prachtig zijn ze in al hun onschuld.
  • Er staan veel kerken leeg en West- Europa. Er zijn ( nu nog ) te weinig moskeeen. Ook deze leegstand is dan opgelost. Evenals dat mensen geen moskee in hun buurt willen. 
  • De zegeningen van het Verlichtingsdenken.  De gelijkheid van man en vrouw Belangrijk aandachtspunt.
  • Vasten/ Ramadan. Ik stel voor 25 dagen per jaar vasten. Je mag zelf bepalen wanneer het je uitkomt. Je kan het ook met groepjes doen en samen het vieren als het gelukt is.
  • Jezus Zoon van Allah/God.  We stellen vast dat ook Mohamed ook een Zoon van Allah/ God is. Ofwel we zeggen vanaf nu dat we allemaal kinderen van God zijn. Komen we er niet uit, dan geldt het principe van samen uit en samen thuis. Dit is : Mohammed geen zoon van God dan Jezus ook niet langer. 
  • Het belangrijk( ste) feest wordt/blijft het offerfeest.  ( Pasen valt er gemakkelijk in te weven. Gaat ook over zinloos geweld.)                                                                                                      Ibrahim ( Abraham )  krijgt op het moment, dat hij zijn zoon als offer wil doden net op tijd een bericht binnen om dat niet te doen. Neem maar een schaap.  Kortom door dit feest te vieren hoeven we niet langer elkaar van boven dan wel van onderuit ( in naam van God ) te bombarderen dan wel onszelf tot ontploffing te brengen. Dat scheelt heel wat oorlog en zinloos geweld.
  • Voedsel en kledingvoorschriften. Alles kan maar wel binnen de grenzen van "hoe je zelf behandeld wilt worden " . Werk gaat voor kledingvoorschriften en andere uitingen van Chrislam.
  • Het financieel ondersteunen van armen. Dat heeft de seculiere staat overgenomen. Houden zo. Arme mensen thuis gastvrij ontvangen met spijs en drank. Vooral doen. Is kans op ontmoeting. 
  • De priester/ dominee/ Imam krijgt een nog nader te bepalen naam. Wel mogen vrouwen ook dit ambt gaan uitoefenen in Chrislam. 
  • Betreffende het eigen rechtsspreeksysteem, dat zowel de Islam alsook de Katholieke Kerk erop na houden. Prima zolang Chrislam zich houdt aan de Rechtspraak van het land waar de beminde gelovigen wonen. Als dit frictie geeft, gelden de taal/ cultuur/ zeden/ wetten van het Land. De regels van Chrislam mogen dus wel aanvullend zijn maar niet overstijgend.

In elk geval krijgen we een beter Nederlands- en sinds kort ook Duits voetbalelftal als we ons allen bekeren tot Chrislam.


Ezelfamilie vreedzaam samenlevend.


Kairos ontwaakt in mij ( Hoe het met mij gaat )

De abdij van Leffe
Hoe gaat ' t met Lambert ?  Deze vraag wordt me door enkele volgers gesteld.
Allereerst ben ik er nog lang niet. Het jagen zit in mijn bloed. Doelen halen. Rome halen.
Eerder genoemde manische verstoringen. Knallen. Dat is Chronos. Het gevecht met de tijd. Presteren.
Dit is inderdaad een van de beweegredenen van deze reis. Om Chronos wat minder dominant te laten zijn in mijn leven en Kairos welkom te heten. Leestip:  Joke Hermsen.
Het is vakantietijd. Dat is feitelijk ook Kairos-tijd. De tijd van de lege ( vakante ) agenda 's.

Gisteren 40 km gelopen.( Over Chronos gesproken !)  Kwam zo uit i.v.m. deze rustplaats in de Abdij van Leffe ( Binnen de abdij is geen bier te krijgen overigens ) Het eten gebeurt in stilte. 

Het alleen lopen bevalt me prima. Genieten van de Meuse ( Maas ) die zich kronkelt door de Belgische Ardennen. Ik praat af en toe met een paar koeien en paardjes. Ze vinden mijn verhalen prachtig.

Mijn voeten
Gisteren onderweg realiseerde ik me hoe belangrijke gezonde voeten zijn. Zeker als je grote afstanden loopt. Maar ook in het dagelijks leven. Mijn vader leerde me al vroeg het belang van een goede schoen. " Een gezonde schoen mag best wat kosten, het hele lichaam steunt erop." zei hij altijd. Als ik sommige mensen zie op wat voor schoenen ze lopen.....denk ik vaak aan mijn vader.
Ik moest ook denken aan de verhalen uit de tijd van Jezus en de voetenwassingen. De voeten werden besprenkeld met kostbare olie en gemasseerd. Zij wisten, hoe belangrijk gezonde voeten zijn !
In vroegere tijden was het heel gewoon dat mensen honderden km 's te voet aflegden. In onze tijd en Westerse samenleving is wat ik nu doe bijzonder. In andere delen van de wereld en in vroegere tijden is het het normaal.
Ik zorg goed voor mijn voeten. Ik masseer ze dagelijks met olie ( Dank je Annemieke voor deze tip ).
Johan vertelde me dat Johann Sebastiaan Bach enorme afstanden aflegde in zijn jonge jaren op weg naar een sollicitatiegesprek als organist in een nieuwe Kerkgemeente. Onderweg was hij straatmuzikant voor eten en drinken.

Ik kreeg ook een tip van een mede-wandelaar. Wandelingen ( een filosofische gids ) van Frederic Gros. Hij schrijft, dat beroemde filosofen veel wandelden. Hij noemt Kant; Rimbaud ; Nietzsche en niet te vergeten Mahatma Gandhi )
Kortom: Het gaat goed met me. De reis is nu al geslaagd ! 
Rome is echter nog ver. Lichamelijk ongemak kan echter zomaar het einde van deze mooie reis betekenen. Dat realiseer ik me maar al te goed.
Tip voor de werkers, die deze blog lezen. Als je binnen een uur wandelen van je werk woont. Ga wandelen. In alle andere gevallen pak de fiets. Het helpt echt om Chronos te temmen en Kairos te ontmoeten in jezelf.

Nog wat over de hitte onderweg. Ik zorg dat ik om uiterlijk 07.00 uur aan het lopen ben. Zodra het dan echt heet wordt, heb ik het langste stuk er al opzitten.


La Meuse  bij Dinant 

Kunstwerk in Namur / Namen
                                          
                                                Vriend Gerrit-Jan 2 op doorreis  bezoekt Lambert in Namur.
                                                    We hebben bijgepraat.




Roma: "Het Mekka van mijn Jeugd " Laatste blog

Logica: Rome "Het Mekka van mijn jeugd." Het is me aardig gelukt om contact te maken met mijn Katholieke roots en vriend...