Tuesday, July 24, 2018

Chrislam ( uitgebroed ei )




De smalle weg

Mogelijk ten gevolge van een zonnesteek kwam ik op het volgende idee. Kortom ik kan er niks aan doen dat ik dit schrijf.

De huidige tijd kenmerkt zich door een toenemende onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden.
Als pacifist en wereldverbeteraar maak ik me daar zorgen over.

Ik loop toch naar Rome.
Ik wil de Paus voorstellen om fusiebesprekingen aan te gaan met de Islam.
Is het eenmaal zover dan krijgen we natuurlijk ook te maken met Trustvorming. Indien om de dreigende monopoliepositie de fusie alsnog afgeblazen dient te worden. Dat zou jammer zijn.

Ter zake:
Beide religies gaan uit van hetzelfde principe.
1 ste gebod( richting ) Gij zult de Heer uw God aanbidden/ dienen met geheel uw hart; geheel uw ziel en geheel uw verstand. Ik vertaal dat in, dat je liefdevol met jezelf omgaat. Matig met alles en met humor terugkijken naar jezelf om de fanaticus en perfectionist in jezelf in toom te houden.
Vooral jonge mensen lijden het meest aan de gesel van perfect willen zijn.
2e gebod : Heb uw naaste lief als uzelf. Ofwel behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

In de Islam kennen we
1.  De Grote Jihad ( heilige strijd ) . In de grote Jihad gaat er ook om, dat je liefdevol met jezelf om leert gaan.  De richtlijnen zijn de regels ( o.a. de 5  zuilen van de Islam )  Ook hier geldt, dat vooral de jongeren doorschieten hierin en van zichzelf vinden, dat ze zich perfect aan de regels houden en dus de ander de maat mogen nemen. Humor ( lachen om de eigen tekortkomingen ) is bij zulke mensen ver te zoeken.  Fundamentalisme ligt op de loer.
2. De kleine Jihad . Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Het willen delen in de vreugde van het Ware Geloof is daar een onderdeel van. Zendingsdrang. Hoe goed jij je ook aan de regels houdt, dat geeft je nog niet het recht de ander de maat te nemen. Zo zou je zelf ook niet behandeld willen worden.
Te hopen dat de zendeling gevoel voor humor heeft weten te behouden. Dat maakt hem/haar juist bescheiden en mild naar anderen.

Kortom in de kern zijn beide religies hetzelfde. Ik stel voor, dat de nieuwe religie Chrislam gaat heten.
De grote profeet heet dan Mo- zus.  Aangezien het woord  Chrislam begint met Chr. Nu andersom:
Mo ( = van Mohamed )  en zus ( = van Jezus )
Bovendien is de naam Mozus een vette knipoog naar het Jodendom, waar beide religies van afstammen.

Bespreekpunten/ oplossingen :
  • Geboorteregulatie. Verreweg het belangrijkste punt. Bijvoorbeeld: Maximaal 2 kinderen per gelovige. Voordeel: Erdogan kan zijn opdracht aan de Turkse Duitsers om minimaal 5 kinderen te krijgen intrekken. Zo wie zo hoeven beide  fusiepartners niet langer tegen elkaar op te fokken. Dat scheelt heel wat ecologische ramp, die zich nu over de aarde aan het voltrekken is. Overigens zelf ben ik dol op kinderen. Prachtig zijn ze in al hun onschuld.
  • Er staan veel kerken leeg en West- Europa. Er zijn ( nu nog ) te weinig moskeeen. Ook deze leegstand is dan opgelost. Evenals dat mensen geen moskee in hun buurt willen. 
  • De zegeningen van het Verlichtingsdenken.  De gelijkheid van man en vrouw Belangrijk aandachtspunt.
  • Vasten/ Ramadan. Ik stel voor 25 dagen per jaar vasten. Je mag zelf bepalen wanneer het je uitkomt. Je kan het ook met groepjes doen en samen het vieren als het gelukt is.
  • Jezus Zoon van Allah/God.  We stellen vast dat ook Mohamed ook een Zoon van Allah/ God is. Ofwel we zeggen vanaf nu dat we allemaal kinderen van God zijn. Komen we er niet uit, dan geldt het principe van samen uit en samen thuis. Dit is : Mohammed geen zoon van God dan Jezus ook niet langer. 
  • Het belangrijk( ste) feest wordt/blijft het offerfeest.  ( Pasen valt er gemakkelijk in te weven. Gaat ook over zinloos geweld.)                                                                                                      Ibrahim ( Abraham )  krijgt op het moment, dat hij zijn zoon als offer wil doden net op tijd een bericht binnen om dat niet te doen. Neem maar een schaap.  Kortom door dit feest te vieren hoeven we niet langer elkaar van boven dan wel van onderuit ( in naam van God ) te bombarderen dan wel onszelf tot ontploffing te brengen. Dat scheelt heel wat oorlog en zinloos geweld.
  • Voedsel en kledingvoorschriften. Alles kan maar wel binnen de grenzen van "hoe je zelf behandeld wilt worden " . Werk gaat voor kledingvoorschriften en andere uitingen van Chrislam.
  • Het financieel ondersteunen van armen. Dat heeft de seculiere staat overgenomen. Houden zo. Arme mensen thuis gastvrij ontvangen met spijs en drank. Vooral doen. Is kans op ontmoeting. 
  • De priester/ dominee/ Imam krijgt een nog nader te bepalen naam. Wel mogen vrouwen ook dit ambt gaan uitoefenen in Chrislam. 
  • Betreffende het eigen rechtsspreeksysteem, dat zowel de Islam alsook de Katholieke Kerk erop na houden. Prima zolang Chrislam zich houdt aan de Rechtspraak van het land waar de beminde gelovigen wonen. Als dit frictie geeft, gelden de taal/ cultuur/ zeden/ wetten van het Land. De regels van Chrislam mogen dus wel aanvullend zijn maar niet overstijgend.

In elk geval krijgen we een beter Nederlands- en sinds kort ook Duits voetbalelftal als we ons allen bekeren tot Chrislam.


Ezelfamilie vreedzaam samenlevend.


5 comments:

  1. Hoi Lambert
    Je sluit nu een hele groep uit.
    De Rastafarians hebben ook het enige juiste pad gezien.
    Mogen zij meedoen met de reli waanzin?
    Kim

    ReplyDelete
  2. Ik bedoel natuurlijk de Pastafarians.

    ReplyDelete
  3. Hoi Lambert, de grote filosofen kwamen tot hun beste inzichten door te ijsberen, al gaande dus (en op het toilet). Jij ijsbeert naar Rome, dat is wel duidelijk, en dus dat belooft nog wat. Get on with it. GJ2

    ReplyDelete
  4. Ik zie je helemaal voor me: lopend met je rugzak, broedend op je ei... Mooi gefilosofeerd Lambert!

    ReplyDelete

Roma: "Het Mekka van mijn Jeugd " Laatste blog

Logica: Rome "Het Mekka van mijn jeugd." Het is me aardig gelukt om contact te maken met mijn Katholieke roots en vriend...